Een avonturier vindt rust in zuidelijk Alberta

Travel Alberta

Apr 09, 2018 - leestijd 1 minuut

Zuidelijk Alberta in een rustiger tempo.

Twee heel verschillende parken nodigen je uit om het een paar dagen rustiger aan te doen. In het ene park ontdek je een kronkelende rivier en rotsen met vreemde vormen. In het andere beklim je een bergtop en word je beloond met adembenemende uitzichten. 

Als je Alex Strohl op Instagram volgt, weet je dat hij op veel plekken komt. Zoals de Canadese Rockies in Alberta, waar hij al jarenlang prachtige foto’s maakt. 

Tijdens zijn reis door Alberta ontdekte hij een nieuwe omgeving – op een nieuw tempo. Samen met zijn partner Andrea Dabene en met local A.V. Wakefield (en haar hond Metsa) verkende hij de minder bekende regio’s van zuidelijk Alberta.

Eerst zocht het trio de rust op in Writing-on-Stone Provincial Park en maakte het een peddeltocht over de Milk River. Deze rivier doorkruist de prairies en voert langs buitenaards mooie rotsformaties. De First Nations maken al sinds millennia tekeningen op deze rotsen. Alex maakte een aantal prachtige foto’s van de nachtelijke hemel en trok vervolgens westwaarts met zijn reisgenoten.

In Waterton Lakes National Park ontdekte de groep opnieuw wat het betekent om een wandeltocht te maken, de Rockies te verkennen en bovenop een bergtop te staan. Een paar weken voor hun bezoek had er een bosbrand gewoed, waardoor het park er heel anders uitzag. Dat maakte de ervaring alleen maar indrukwekkender.

Meer informatie over Waterton Lakes vind je hier.

Meer informatie over Writing-on-Stone vind je hier.